ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Farmářská kýta - ořech

169 Kč / kg
Skladem

Cena za 1 kg

Prodáváme s tukovým krytím, které dává masu nezaměnitelnou chuť a křehkost a to ho i s mramorováním odlišuje od běžného masa.

Vepřové maso z tohoto chovu v jiném řeznictví nenajdete. A protože i vepřové maso je nejlepší vyzrálé, necháváme jej po porážce 4 – 7 dnů vyvěsit.

Chov na podestýlce s možností volného výběhu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Farmářská kýta ořech je exkluzivní, jemná a křehká část vepřové kýty. Toto maso patří do první jakostní třídy. Je spíše libovější ale přesto křehké a prorostlé. Hodí se na pečení vcelku, dušení, vaření i smažení. Doporučujeme ořech naklepat a krájet po vláknu.

Z ořechu připravíte výborné steaky, řízky přírodní i "klasiku" v trojobalu, soté, ragú, pečeni, guláš, perkelt či fondue.

Naše prasata chováme v přirozeném prostředí na naší farmě. Výkrm se provádí především vlastní rostlinnou produkcí, nepoužívají se žádná průmyslově zpracovaná krmiva a doplňky. Používáme krmné směsi z vlastní produkce s důrazem na vyvážené složení stravy. Při dokrmování nechybí pivovarské mláto. Jemné maso máslové konzistence a krásného mramorování je výsledkem poctivého výkrmu a té nejlepší péče v chlívku na podestýlce s možností volného výběhu. Výkrm probíhá o dva měsíce déle než je běžné u velkovýkrmen. Snažíme se o optimální poměr masa a tuku, protože tuk je nositelem chuti.

Farmářské prase je v nákupu dražší za kilogram, ale protože prakticky neobsahuje vodu v mase je vlastně cenově na úrovni běžných prasat, ale při výrazně lepší kvalitě masa. Po tepelné úpravě má minimální ztrátu.

Skladování: 0 - 6°C

Minimální trvanlivost: 72 hodin
 
Minimální trvanlivost při 0 - 2°C : 5 dní
 
Země původu: Farma - Česká republika
 
Vlastní chov: Ano
 
Alergeny: Ne

Doplňkové parametry

Kategorie: Farmářské vepřové maso
Hmotnost: 1 kg