ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Farmářské vepřové maso

Naše prasata chováme v přirozeném prostředí na naší farmě. Výkrm se provádí především vlastní rostlinnou produkcí, nepoužívají se žádná průmyslově zpracovaná krmiva a doplňky. Používáme krmné směsi z vlastní produkce s důrazem na vyvážené složení stravy. Při dokrmování nechybí pivovarské mláto.  Jemné maso máslové konzistence a krásného mramorování je výsledkem poctivého výkrmu a té nejlepší péče v chlívku na podestýlce s možností volného výběhu. Výkrm probíhá o dva měsíce déle než je běžné u velkovýkrmen. Snažíme se o optimální poměr masa a tuku, protože tuk je nositelem chuti.

Vepřové maso z tohoto chovu v jiném řeznictví nenajdete. A protože i vepřové maso je nejlepší vyzrálé, necháváme jej po porážce 4 – 7 dnů vyvěsit.

Farmářské prase je v nákupu dražší za kilogram, ale protože prakticky neobsahuje vodu v mase je vlastně cenově na úrovni běžných prasat. Po tepelné úpravě s minimální ztrátou.

Něco o našich plemenech

Bílé ušlechtilé - matka je mateřské plemeno původem z Anglie, kde vzniklo na základě křížení několika kontinentálních i mimokontinentálních prasat. Koncem 18. století se dovážela čínská, siamská, neapolská a portugalská prasata pro zlepšení ranosti a tučnivosti.

Duroc - otec má lepší parametry v reprodukci než ostatní otcovská plemena prasat. Vyznačuje se dobrou růstovou schopností a tvorbou svaloviny. U tohoto plemene je možno vykrmovat zvířata do vyšších porážkových hmotností, aniž by došlo k zhoršení kvality masa.

Plemeno Duroc vzniklo v USA. Vyšlechtěno bylo z původních červených prasat křížením s červenými guinejskými, španělskými a portugalskými prasaty.
Toto plemeno vzniklo kolem roku 1860.