ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Flap steak Uruquay (pupek)

489 Kč / ks
Skladem

Cena je za 1kus. Váha 1 kusu je cca 1 - 1,20kg. Prodej kusu vcelku je v originálním balení.

Cena za 1kg 489,-Kč. Cena Vám bude vypočtena dle skutečné hmotnosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Flap steak se připravuje z hovězího pupku. Patří do známé trojice slavných steaků - hanger steak – flank steak – flap steak, které se z této zadní části zvířete připravují. Zjednodušeně by se dalo říci, že zatímco hanger steak hledejte nahoře (úpon bránice) a flank steak jsou naopak spodní slabiny, tak právě flap steak představuje střed pupku.

Plemeno Hereford bylo vyšlechtěno ve střední Anglii v hrabství Herefordshire. V roce 1864 byla v Anglii založena Plemenná kniha a již v roce 1817 se objevila první zvířata plemene hereford v USA, ale větší rozvoj chovu v zámoří zaznamenalo plemeno až po skončení občanské války a postupně se rozšířilo na celý severoamerický kontinent. Již v roce 1881 byla založena American Hereford Association (AHA). O něco později byla založena v Kanadě Canadian Hereford Association (CHA). Obě asociace v současné době zpracovávají společně výsledky kontroly užitkovosti pro potřeby kontroly dědičnosti.

Příprava: Flap steak se stejně jako ostatní steaky z hovězího pupku skvěle hodí na grilování. Je totiž lehce prorostlý a mramorovaný tukem. Maso je díky tomu velmi šťavnaté, má jemnou chuť a vůni. Flap steak se peče zásadně po vlákně a po upečení se servíruje vcelku. Důležité je pak maso krájet na tenké plátky (nudličky) kolmo na svalová vlákna, abyste si vychutnali nejen výtečnou chuť, ale i křehkost, kterou vám Flap steak umí nabídnout. 

Skladujte v suchu při teplotě od 0°C do +2°C
 
Spotřeba: viz etiketa
 
Původ: Uruquay
 
Plemeno: Hereford
 
Alergeny: NE

Doplňkové parametry

Kategorie: Grilování
Hmotnost: 1.1 kg