ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU. ZÚČASTNĚTE SE VÁNOČNÍ SOUTĚŽE!!!

Guanciale slanina

Kód: 367
199 Kč / kg
Skladem

Cena za 100g - 19,90 Kč

Detailní informace

Detailní popis produktu

Guanciale vyrábíme z vepřového laloku z farmářského prasete plemeno Duroc. Lalok je solený a sušený. Kusy masa vážící přes jeden kilogram odřezané ze spodní části vepřové hlavy se i s kůží vcelku obalí v soli a černém pepři (přidává se také cukr, drcený česnek, tymián obecný a chilli paprička) Pomalu se usuší na tmavém, chladném a dobře větraném místě. Guanciale je hotové nejdříve po třech týdnech. Používá se ve studené i teplé kuchyni podobně jako pancetta, od které se liší vyšším obsahem tuku a výraznějším aromatem. Je základní surovinou pro těstoviny alla Carbonara. Vyhlášeným producentem guanciale je městečko Amatrice (provincie Rieti), kde se z něj připravuje omáčka sugo all'amatriciana s rajčaty a sýrem pecorino.

Trvanlivý masný výrobek.

Skladujte při teplotě 0 °C až +4 °C.

Alergeny neobsahuje

Doplňkové parametry

Kategorie: Prémiová řada
Hmotnost: 0.1 kg