Rozvoz zdarma! Objednávky rozvážíme následující den při objednání do 15h. Rozvážíme ve 2 blocích (A a B). A = 8:00-12:00, B = 12:00-16:00. V případě rozvozu můžete dát do poznámky info pro řidiče př.: 3. patro, byt 111

Hovězí Picanha Uruquay (květová špička)

Kód: 246
Novinka Tip
499 Kč / kg
Skladem (> 5 kg)

Výtečné na gril pro labužníky! Prodej kusu vcelku v originálním balení viz. foto! Hmotnost cca 1,50 - 2kg. Cena cca za 1ks 750 - 1000,-

Detailní informace

Detailní popis produktu

Popis: Hovězí vyzrálé maso Picanha se označuje brazilský název řezu z kýty, v Jižní Americe patří mezi oblíbená steaková masa. V českých řeznictvích se nejčastěji setkáte s pojmem špička kýty, květová špička či květový šál. Křehké maso je kryté tukem a protkané jemnými tukovými žilkami. Bez lepku a alergenů. Plemeno Black Angus.

Skladujte v suchu při teplotě 0 - 2st.

Picanha je charakteristická výrazným tukovým krytím na povrchu, které se ponechává i během tepelné úpravy. Na řezu je patrné mramorování tukovými žilkami, díky nimž je maso křehké a šťavnaté. 

Věděli jste že..?

✔ Typický způsob grilování oblíbený v Latinské Americe se nazývá churrasco? Maso se připravuje na speciálním grilu napíchané na grilovacích jehlicích a ročně se při něm spotřebují tisíce tun.

✔ Maso je potřeba nechat minimálně hodinu před přípravou vydýchat při pokojové teplotě. V mezidobí ostrým nožem odstraňte tuhé blány – pracujte opatrně, abyste neporušili svalovinu, z níž by při tepelné úpravě vytekla šťáva.

Picanha se nejčastěji připravuje vcelku, a to na grilu nebo v troubě (tukovou vrstvou směrem dolů). Díky povrchovému tuku získává výraznou chuť i vůni. Po sejmutí z žáru je třeba maso nechat odpočinout, aby se uvnitř rozložily šťávy – poté se krájí na tenké plátky. Picanha se do povědomí tuzemských zákazníků dostává spíše pozvolna, rozhodně však stojí za vyzkoušení – v Jižní Americe jsou na steaky specialisté a dobře vědí, jaké maso použít. Inspirujte se a budete příjemně překvapeni!

Doplňkové parametry

Kategorie: Hovězí maso
Hmotnost: 1.7 kg