ZAVÁŽÍME PRAHU A BLÍZKÉ OKOLÍ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Rib eye steak brazílie 300 - 400g (vysoký roštěnec) krájený

649 Kč / kg
Skladem

Cena za 1 kg.

Váha 1ks cca 350 - 450g. Cena bude účtována dle skutečné váhy.

Mokré zrání až 6 týdnů. Výtečné na gril.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rib eye steak - pro milovníky prorostlých steaků patří k velmi vyhledávaným druhům masa.

Vysoký roštěnec je famózní volbou pro steaky, protože je skvěle prorostlý tukem. Tuk je nositelem chuti. Brazilský vysoký roštěnec má v sobě přibližně 16 % tuku. Jedná se o maso nejvyšší kvality, a navíc po něm nepřiberete. A jestli vám tuk vadí, můžete ho po upečení odstranit a chuť steaku zůstane v mase.

Tento steak se stal špičkou mezi steaky díky svému křehkému a šťavnatému masu.
 
Brazílie je historicky jedním z největších producentů kvalitního hovězího masa na světě. Brazilský dobytčí trh je obrovský a disponuje největšími hovězími stády na světě. Více než 80% z brazilských zvířat jsou plemene Zebu.  vznikl domestikací již vyhubeného indického pratura. Zebu se přizpůsobil tropickému podnebí a je dosti odolný proti tropickým chorobám. Vyznačuje se hrbem, jemnou volnou kůží a má dlouhé klopené uši.  Zebu maso nemá tak výrazné mramorování, jako třeba Angus a anglická plemena vůbec, takže je chuťově trochu méně výrazné.
 

Steaky zrají minimálně 40 dní ve vakuových sáčcích, jedná se tedy o mokré zrání. Vzhledem k zamezení přístupu vzduchu vakuovým balením dochází k tvorbě kyseliny mléčné. Typickým znakem po otevření balení je pak kyselý zápach. V tomto případě ale postačí maso ponechat několik minut odvětrat. Nepříjemný zápach zmizí a působením kyslíku získá maso zářivější barvu. 

Skladujte při teplotě od 0°C do +2°C
 
Spotřeba: 72 hodin od dodání
 
Původ: Brazílie
 
Alergeny: NE

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Grilování
Hmotnost: 0.35 kg